21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Liber la terase începând de astăzi. Târgujienii au ieșit la cafea de la prima oră

Noile măsuri de relaxare intrate în vigoare astăzi au cuprins și deschiderea teraselor a căror activitate a fost suspendată  odată cu instaurarea stării de urgență. Patronii și angajații teraselor trebuie să respecte o serie de măsuri de protecție, precum purtarea măștilor și mănușilor, iar mesele trebuie să fie amplasate la o distanță de 2 metri una față de cealaltă.

Mult așteptata deschidere a teraselor vine cu o serie de măsuri ce trebuie respectate atât de agenții comerciali cât și de clienții acestora. Ordinul care stabilește regulile pentru funcționarea teraselor, care a fost publicat sâmbătă dimineața, precizează că ocuparea locurilor la mese se va face cu rezervare anterioară, astfel încât să fie evitate aglomerările la intreare, iar în cazul apariției unei situații de infectare cu noul coronavirus, să fie facilitată ancheta epidemiologică.

Târgujienii s-au grăbit să-și bea cafeaua în oraș încă de la prima oră a dimineții, după o lungă perioadă de așteptare. Aceştia încearcă să respecte măsurile impuse și se protejeze prin igiena corespunzătoare.

Deși  este recomandată o rezervare prealabilă, clienții veniți la prima oră nu au avut rezervare, însă nu a existat  o situație de aglomerare, întrucât oamenii au stat la mese cât mai îndepărtate.

Toate spațiile și suprafețele unde au acces clienții trebuie să fie dezinfectate cu substanțe biocide avizate, la fel și ustensilele utilizate în timpul mesei. Pentru a facilita accesul la mese, proprietarii teraselor au amplasat semne corespunzătoare, iar pe ușile localurilor au fost afișate măsurile ce trebuie respectate de către clienții acestora.