21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Părinte izolat la domiciliu și-a adus fetița la o grădiniță din Târgu Jiu. S-a restricționat accesul în instituție!

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1, situată în cartierul Grivița din Târgu Jiu, a luat în această după-amiază măsuri de prevenție după ce un părinte al unui preșcolar, izolat la domiciliu, ar fi intrat în cursul acestei zile în instituția școlară, conform unor surse. Se pare că acesta și-ar fi adus copilul la grădiniță.

În această după-amiază, părinții care au venit să își ia copiii acasă au găsit ușa grădiniței închisă, iar o persoană angajată le aducea copilul după ce întreba cum se numește micuțul și la ce grupă se află. Aceeași persoană nu a oferit detalii, ci doar a precizat că au fost luate niște măsuri.

De obicei, părinții aveau acces în grădiniță, mergeau până la sala de grupă, îi îmbrăcau cu hainele de la dulap, după care părăseau grădinița. În această după-amiază, ei au fost opriți la ușă unde și-au primit copiii echipați de personalul grădiniței.

Părinții au povestit pe un grup de whatsapp că directoarea grădiniței le-a comunicat celor aflați la intrarea în instituție în așteptarea preluării copiilor că a fost sunată în jurul  orei 15:30 de un polițist care i-a transmis să restricționeze accesul în grădiniță. Tatăl unei fetițe de la grupa mică A, aflat în izolare la domiciliu, și-a adus micuța de dimineață la grădiniță. Doua săli de grădiniță în care învață două grupe mici urmează să fie dezinfectate mâine, părinții acestora fiind anunțați de educatoare să nu îi aducă vineri pe copii. Respectivul tată ar fi venit noaptea trecută din Italia, iar la grădiniță nu ar fi zăbovit mai mult de 15 minute.

Directoarea grădiniței a purtat discuții cu reprezentanții DSP Gorj și ai IPJ Gorj despre acest incident.