21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Măsuri stricte pentru comuna Prigoria

În această dimineață a avut loc o conferință de presă de urgență la sediul Prefecturii Gorj. Prefectul Cristinel Rujan a declarat că s-a lucrat la foc continuu pentru realizarea unei anchete epidemiologice și că au început să fie identificate persoanele care au luat contact cu tânărul confirmat pozitiv cu COVID – 19.

Comitetul Județen pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează suspendarea activităților culturale, educative și sportive, precum și alte activități cu public numeros pe raza comunei Prigoria, suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ din comună până la efectuarea dezinfecției spațiilor, dar și supravegherea persoanelor care au intrat în contact apropiat direct sau indirect cu persoana afectată.   

De asemenea, toți angajații serviciilor de urgență precum și ai celorlalte instituții cu atribuții în aplicarea Planului de acțiune pentru prevenire și intervenție în cazul suspiciunii sau apariției unor cazuri de infecție cu COVID – 19 vor lucra peste timpul normal de lucru, efectuând ore suplimentare, în caz de necesitate.

Administrația publică locală din comuna Prigoria va asigura necesitatea hranei și a apei pentru toți cei aflați în izolare la domiciliu. La sediul primăriei se va asigura permanența și se vor asigura dezinfectați la toate entitățile publice sau private din județ.

În continuare se vor preleva probe de la persoane care au avut contact direct sau indirect cu tânărul, iar cei izolați la domiciliu vor fi supravegheați de poliție și jandarmerie.