3 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Mica Unire sărbătorită la Târgu Jiu

Unirea Principatelor Române din 1859  a fost celebrată astăzi la Târgu Jiu printr-o serie de manifestări cultural- artististice. Au  participat oficilatități ale județului Gorj și reprezentanți ai administrației publice locale, printre care prefectul Ion Cristinel Rujan, vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Nichifor, primarul municipiului Târgu Jiu,Marcel Romanescu, și viceprimarii Adrian Tudor și Aurel Popescu.

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” a deschis evenimentul din Piața Prefecturii cu un recital de muzica populară. Au  urmat apoi un Te Deum de mulțumire și o serie de discursuri rostite de oficialitățile județene și locale, iar actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” au susținut un moment istoric evocator. La final, târgujienii au jucat Hora Unirii și au asistat la defilarea cadrelor militare.

Anul acesta se împlinesc 161 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească sub conducerea domnitorului Alexandu Ioan  Cuza, evenimentul istoric fiind considerat primul pas important pentru înfăptuirea statului național unitar.

Ziua de 24 ianurie este declarată zi liberă din anul 2016, iar pentru că în acest an pică într-o vineri, românii beneficiază astfel de prima minivacanță din 2020.