17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Muzeul „Brâncuși“, inaugurat de ziua marelui sculptor

Ziua dedicată marelui sculptor gorjean Constantin Brâncuși, 19 februarie,  va fi marcată și la Târgu Jiu printr-o serie de evenimente ce vor avea loc începând de mâine.

Manifestările vor debuta cu punerea în scenă a eseului teatral „Sărutul” la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“, de la ora 19:00. Miercuri, cel mai important eveniment va fi chiar așteptata inaugurare a Muzeului Național Constantin Brâncuși, începând cu ora 10:00. În incinta muzeului va avea loc o expoziție de fotografie documentară, în mare parte realizată de Ștefan Georgescu-Gorjean în momentul ridicării Coloanei Infinitului.

De asemenea, o serie de personalități vor fi prezente la Târgu Jiu pentru a participa la marele eveniment, printre care și reprezentanți ai Ministerului Culturii. Ministrul Culturii, Bogdan Gheroghiu, deși își anunțase vizita, nu va putea asista la inaugurarea muzeului.

Muzeul Național „Constantin Brâncuși“ a fost implicat de-a lungul timpului într-o serie de controverse care priveau atât existența efectivă a acestuia, cât și starea avansată de degradare în care se regăsea, la începutul anului, Casa Gănescu – sediul acestei instituții. Inaugurarea Muzeului Național „Constantin Brâncuși“ se va face în data de 19 februarie, zi în care se împlinesc 144 de ani de la nașterea „Titanului de la Hobița“.