22 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Un nou scandal între Pandurii și Primăria Tg Jiu

Oficialii Clubului Pandurii au făcut plângere împotriva Primăriei Tg Jiu, pe care o acuză de furt de proprietate. Conducerea entității sportive susține că municipalitatea și-a însușit suprafața de joc a stadionului, pe care clubul a modernizat-o în urmă cu mai mulți ani. Baza de joc se afla, la vremea respectivă, în folosință gratuită, la Pandurii. Ulterior, contractul a fost suspendat, când au început lucrările pentru extinderea și modernizarea stadionului municipal. Clubul a cerut prelungirea contractului, cu perioada în care nu a putut folosi baza, din cauza lucrărilor întinse pe câțiva ani. Oficialii Pandurilor au cerut chiar interzicerea altor cluburi, pe terenul de joc, fără acceptul lor, deși stadionul este în proprietate Primăriei Tg Jiu. Motivând că Pandurii au făcut investiții la suprafața de joc, conducerea acestora acuză primăria de furt.

„Clubul Sportiv PANDURII LIGNITUL TÂRGU JIU a depus astăzi, 18.03.2021 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, plângere penală împotriva Primăriei Municipiului Târgu Jiu și a Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual, bancrută frauduloasă, complicitate la bancrută frauduloasă și furt de proprietate.
În perioada 2014 – 2021, din investițiile realizate cu fonduri proprii de către Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg. Jiu, Primăria Municipiului Târgu Jiu, cu sprijinul Consiliului Local, a trecut în patrimoniul său public/privat bunuri în valoare de 16 milioane RON (160 miliarde lei vechi), prin acte și hotărâri administrative bazate pe date false.
C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu se află în procedura insolvenței, conform Legii 84/2014. Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu fiind membru fondator al Clubului. Prin hotărârile emise, a ascuns parte din averea debitorului, folosindu-i patrimoniul pentru încasarea de foloase necuvenite, respectiv prin închirierea către alte entități a unor bunuri care aparțin Clubului”, este comunicatul emis de Clubul Pandurii.