4 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Părinții care nu au cu cine să își lase copiii pot rămâne acasă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ieri suspendarea activității în toate unitățile de învățământ din țară, începând cu 11 martie până în data de 22 martie, însă perioada ar putea fi prelungită dacă situația o impune.

Măsura este binevenită pentru protejarea copiilor de potențiala infectare cu coronavirus, însă părinții își fac griji că din cauza programului încărcat nu va avea cine să le supravegheze copiii.

În acest sens, Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat că părinții pot anunța situația la locul de muncă, astfel se vor aplica prevederi similare cazului în care copilul este bolnav și părintele beneficiază de un certificat medical pentru a-l îngriji.

Cristinel Rujan –  Prefectul județului Gorj 

De asemenea, unii părinți au luat în considerare posibilitatea apelării la afterschool-urile din oraș, însă trebuie să aibă în vedere necesitatea restrângerii contactului cu alte persoane ce ar putea fi purtătoare de coronavirus. Deocamdată la nivel central nu s-a reglementat nimic privitor la afterschool-uri, fiind o categorie de structuri care vin în zona extracurriculară.