17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Percheziţii pentru achiziții fictive. Vizate sunt și două primării din Gorj

Polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat în această dimineață, peste 100 de percheziții, în 25 de județe și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.0000 de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu. Vizate au fost și două administrații publice din Gorj, respectiv primăriile Bolboși și Dragotești. Percheziţiile au avut  loc atât la domiciliile unor persoane, cât și la sediile unor societăți comerciale și instituții, fiind puse în aplicare 15 mandate de aducere. Acțiunea a avut loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.

Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate. Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții. La acțiune au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și din 25 de inspectorate de poliție din țară.

Activitățile au beneficiat și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale și al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.