30 noiembrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Peste 51 de hectare vegetație, mistuite de flăcări

În ultimele trei zile pompierii gorjeni au intervenit pentru stingerea a 14 incendii de vegetație uscată în orașele Tismna, Bumbești- Jiu, Târgu Cărbunești și Turceni, dar și în comunele Albeni, Dănești, Săcelu, Scoarța și Mușetești.

Peste 51 de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări fiind nevoie de intervenția echipajelor de pompieri pentru limitarea efectelor acestora.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj atrage atenția că incendiile de vegetație uscată reprezintă un risc pe care cetățenii nu-l conștientizează, iar utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor sau arderea resturilor vegetale generează numeroase situații de urgență.

În ciuda numeroaselor informări pe care le-a transmis populației, în ciuda experiențelor trecute care demonstrează pericolul real al acestor arderi necontrolate, încă sunt oameni care utilizează necorespunzător focul

Totodată, cetățenii sunt informați că arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amenzi de până la 2.500 lei.

Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se efectuează numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul autorităţilor publice locale sau de persoana desemnată.

În perioada 07 – 09 februarie 2020 echipajele profesioniste ale ISU Gorj au intervenit la 44 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat, o solicitare pentru salvarea unui ied căzut într-o fântână și 14 incendii de vegetație uscată.