17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

PESTE 60 MC DE MATERIAL LEMNOS CONFISCAT. UN TÂNĂR ADMINISTRATOR, AMENDAT CU 5000 LEI, IAR FIRMA LUI CU 3000 DE LEI

Un tănăr administrator de firmă din Plopșoru, de doar 21 de ani, a fost amendat cu suma de 5000 de lei, după ce a fost prins transportând lemne fără documente justificative de proveniență. Acesta se afla ieri la volanul unei autoutilitatre cu număr fals de înmatriculare, pe DJ 662 Brănești când a fost oprit în trafic de polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni. Autoutilitara era încărcată cu material lemnos de esență fag, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 lei și i-a fost confiscată cantitatea de 6,8 mc material lemnos. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit faptul că tânărul ar fi montat pe autoutilitară plăcuţele cu numerele de înmatriculare, ce aparţin altui autoturism defect, pe care, de asemenea, îl deţine. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii punerea în circulație a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au continuat activitățile de verificare cu privire la proveniența materialului lemnos transportat ilegal de tânăr, ocazie cu care s-a constatat faptul că, la sediul societății comerciale al cărei administrator este, se afla depozitată o cantitate însemnată de material lemnos, respectiv 48,36 mc lemn foc de diferite specii, pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente justificative de proveniență. În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale a agentului economic cu 3.000 lei, conform prevederilor Legii 171/2010, iar, ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea valorică a întregii cantități de lemn de foc.

Tot ieri polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au acționat pentru prevenirea sustragerii de material lemnos, ocazie cu care au identificat o autoutilitară condusă de un bărbat, de 37 de ani, din orașul Baia de Aramă, județul Mehedinți, în timp ce transporta pe Drumul Auto Forestier Valea Mare 5,56 mc lemn de foc de esență fag, fără a avea completat corespunzător avizul de însoțire. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010,  iar, ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea întregii cantități de  lemn, fiind lăsat în custodia Ocolului Silvic Padeș, în vederea valorificării.