22 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Polaris nu mai ridică gunoaiele din trei localități din Gorj

Polaris M Holding anunță că sistează serviciul de salubritate în Târgu Jiu, Bumbești Jiu și comuna Peștișani. “Ca urmare a deciziei luată de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, de a suspenda activitatea depozitului ecologic conform din Târgu Jiu, Polaris M Holding este obligată să sisteze activitatea de colectare și transport a deșeurilor municipale din orașul Bumbești Jiu, comuna Peștișani și municipiul Târgu Jiu, începând cu data de 23 martie 2021”, se arată în comunicatul de presă emis de firma de salubritate.

În data de 15 martie 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de Polaris Mediu la Târgu Jiu, urmând ca, începând cu data de 23 martie, deșeurile municipale sa nu mai fie depozitate la acest depozit.

„Astfel, Polaris se regăsește în situaţia limita de a nu mai colecta deşeurile de pe raza județului Gorj, neavând, practic, unde să le depoziteze. Subliniem că situaţia prezentă este foarte gravă şi trebuie soluţionată urgent, deoarece gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor are efecte grave asupra sănătăţii populaţiei şi asupra mediului. Din acest motiv, solicităm tuturor reprezentanților autorităților implicate să identifice, în regim de urgență, soluția optimă pentru a rezolva această situație pentru întregul județ”, se mai arată în comunicatul Polaris, care cere autorităților să rezolve această problemă.