15 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Poliția locală trece în subordinea MAI. Ce atribuții trebuie să îndeplinească

În aplicarea măsurilor stabilite prin decretul prezidențial, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a fost adoptată decizia prin care structurile de poliție locale sunt coordonate operațional de Inspectoratele Județene de Poliție. Efectivele de poliție locală sprijină poliția națională în măsurile de ordine publică.

În acest sens, la nivel național sunt constituite echipe mixte de cercetare și documentare și sunt accentuate verificările privind modul în care sunt respectate condițiile de izolare, corectitudinea informațiilor furnizate de cetățenii care intră în România  și orice alte aspecte ce țin de asigurarea ordinii publice și eficiența măsurilor de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus.

Băluță Ion Florin, Director executiv Poliția Locală Târgu Jiu

La nivelul municipiului Târgu Jiu, Poliția Locală împreună cu jandarmeria și echipaje ale poliției municipale au creat patrule mixte care verifică respectarea măsurilor impuse de situația de urgență. Astfel, agenții economici au fost informați cu privire la suspendarea activității de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației. Nerespectarea acestor măsuri atrage sancțiuni corespunzătoare.

Patronii localurilor sunt cooperanți și au înteles starea de urgență ce impune suspendarea activității pe care o desfășoară, astfel se va restrânge contactul între persoane și se limitează răspândirea coronavirusului la nivelul populației.