3 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Polițistul acuzat de furt în Germania, pus în libertate

Agentul de poliție, Martin Dumitru Voinescu, conductor canin în cadrul Poliției Târgu Jiu, a fost eliberat din arestul preventiv. Voinescu a fost pus sub control judiciar de către instanța de judecată. Polițistul a stat 10 zile în arest, după ce autoritățile din Germania au emis pe numele său un mandat european de arestare preventivă, fiind acuzat de comiterea mai multor furturi pe teritoriul Germaniei, în toamna anului 2018. Suspectul susține că nu a fost plecat din țară în perioada în care au fost comise furturile respective.

Agentul de poliție ar fi vândut o mașină unui cetățean, iar acesta din urmă nu ar fi înregistrat-o pe numele său. Autoturismul respectiv ar fi fost folosit pentru transportul bunurilor furate.

Conform dispozițiilor legale cu privire la mandatele de extrădare, acuzatul trebuie să fie pus în libertate dacă nu sunt dovezi clare că persoana respectivă a comis fapta.

În aceste condiții instanța a decis că nu se mai impune menținerea în arest a agentului de poliție, acesta primind măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.