21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

PREMIERĂ! Rezultate anonimizate la Evaluare Națională. Peste 120 de absenți în Gorj la fiecare probă

Examenul de Evaluare Națională 2020 s-a încheiat azi. Elevii au susținut miercuri proba scrisă la matematică. În Gorj au fost înscriși la Evaluarea Națională 3061 de elevi. Luni, 15 iunie, au absentat 124 de candidați la proba de limba și literatura română, iar miercuri, la cea de matematică, cu unul mai puțin, respectiv 123.

Ca o noutate, la ieșirea din sala de examen, după predarea lucrărilor, fiecare candidat a primit câte un cod cu ajutorul căruia își va afla rezultatele. Pentru prima dată, rezultatele vor fi afișate fără numele absolvenților de clasa a VIII-a, la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a precizat, pentru Radio Omega și Acces TV, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj, Dana Constantinescu.

Pentru buna desfășurare a examenelor, Inspectoratul de Poliţie Județean Gorj a dispus măsuri suplimentare pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, precum și pentru prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ.

Întrucât în perioada 15 iunie – 5 iulie a.c., la nivelul naţional se desfăşoară Examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenții claselor a VIII-a și Evaluarea Națională de Bacalaureat pentru absolvenții învățământului liceal, Inspectoratul de Poliţie Județean Gorj a dispus măsuri suplimentare pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, precum și pentru prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ.

În acest sens, unitățile teritoriale de poliţie îşi vor concentra acţiunile pentru menținerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea, descoperirea şi combaterea infracţiunilor şi faptelor antisociale, asigurarea măsurilor de distanțare socială și respectarea prevederilor legislative elaborate pe perioada stării de alertă în contextul prevenirii răspândirii la nivel național a infecţiei cu virusul ,, Coronavirus SARS-CoV-2”,  în cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu.

Unitățile de învăţământ vor fi incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor din dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, în special pe timpul afluirii / defluirii elevilor către centrele de examen, cât și în afara orelor de program în centrele de examen și evaluare.

De asemenea, polițiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.