1 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Prima zi de pregătire pentru elevii claselor terminale

Elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a au început astăzi pregătirile pentru examenele naționale ce bat la ușă. Copiii s-au prezentat la școală de la prima oră, le-a fost măsurată temperatura, iar apoi au fost dirijați către sălile de curs unde s-a desfășurat pregătirea la materiile examenelor.

În unitățile de învățământ au fost luate măsuri de protecție și prevenire a infecțiilor cu noul coronavirus. Marcajele de distanțare socială au împânzit atât curtea școlii, cât și interiorul unității.  52 de elevi s-au prezentat astăzi la Școala Generală Constantin Săvoiu din Târgu Jiu, împărțiți în mai multe grupe.

Violeta Dulubei, director Șc. Gen. C-tin Săvoiu

Un cadru medical le-a măsurat copiilor temperatura, însă nu a existat niciun caz în care aceasta să depășească 37,3 grade celsius, așadar niciun elev nu a fost izolat. În școală au fost montate dispensere cu dezinfectant, iar copiilor le-au fost îmânate măști de protecție.  Intrarea și ieșirea din clădire s-a făcut pe uși diferite.

Absolvenții claselor a VIII-a s-au bucurat de reîntoarcerea la școală și întâlnirea cu o parte dintre colegii lor, de care urmează să se despartă curând. În sala de clasă nu au participat mai mult de 10 elevi, grupele fiind împărțite pe mai multe intervale orare.

Elevii vor fi prezenți la cursuri până în data de 12 iunie, iar începând cu 15 iunie se va desfășura Evaluarea Națională. Proba la Limba și Literatura Română va da startul examenelor în data de 15 iunie, iar proba la Matematică va avea loc pe 17 iunie, urmând ca pe 27 iunie să se afișeze rezultatele finale.  Bacalaureatul va începe pe 22 iunie și se va încheia pe 5 iulie 2020 cu afișarea rezultatelor finale.