22 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Primăvara se lasă așteptată

Vremea va continua să fie rece și în această săptămâna. Până vineri, sunt anunţate ninsori şi ploi. Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi de sâmbătă, 27 martie, când sunt anunțate temperaturi de 16 grade.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, la începutul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă a anului, astfel că media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 9 grade, iar a minimelor de -5 și 0 grade.

După data de 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13 – 16 grade ziua şi situându-se între 1 şi 5 grade noaptea. Până la sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii la de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei. În perioada 22-23 martie, vor fi precipitaţii mixte, pe arii relativ extinse. Probabilitatea de ploaie va fi apoi în creştere după data de 30 martie.

La munte, vremea va fi deosebit de rece la începutul perioadei, geroasă în cursul nopţilor, când minimele vor fi în medie de -14 -10 grade şi cu maxime negative, de -5 și 0 grade.