17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Protest al magistraților gorjeni

Și magistrații gorjeni au decis să protesteze împotriva demersului de eliminare a pensiilor de serviciu care le revin. Astfel, decizia de a protesta aparține Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj, întrunită ieri. Începând de astăzi, ca formă de protest, a fost suspendată activitatea de judecată, cu excepția cauzelor urgente în materie civilă. Acestea se referă la plasamente, ordonanțe președințiale, suspendări de executare grave și cauzele privind măsurile preventive, cauzele cu deținuți și cele aflate în competența judecătorului de drepturi și libertăți, în materie penală.

Totodată, judecătorii nu vor participa la constituirea birourilor electorale. Și programul cu publicul la arhivă/registratură suferă modificări, fiind redus la două ore zilnic, între orele 10:00 și 12:00.

Protestul magistraților gorjeni va dura până când celelalte puteri ale statului vor reveni asupra demersului de eliminare a pensiilor de serviciu ce revin acestei categorii socio-profesionale.

Niciun reprezentat al Tribunalului Gorj nu a dorit să stea de vorbă cu jurnaliștii, singurele informații despre protest fiind cuprinse într-un document cu titlul „Informare“, redactat de așa-zisul Birou de informare și relații publice din cadrul instituției.