21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Reputatul profesor și director de școală, ION PERA, s-a stins din viață

Fostul director al Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu“ Târgu Jiu, profesorul de matematică Ion Pera, s-a stins din viață în zi de mare sărbătoare religioasă, Sf. Parascheva, 14 octombrie 2020. Acesta se afla la pensie de circa un deceniu, plecând dintre noi la vârsta de 74 de ani, fiind născut la data de 1 februarie 1946. De numele său se leagă formarea multor generații de elevi  în școli din comunele Bustuchin (Școala din Poiana Seciuri), Bălănești, din municipiul Târgu Jiu, actuala Școală Gimnazială „Sf. Nicolae“ Târgu Jiu, iar, din 1990, Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“ i-a fost „casă“.

În mod exceptional, directorul Ion Pera a condus destinele Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu“ un deceniu,  contribuind în mod deciziv la cea mai mare dezvoltare pe care a avut-o această unitate de învățământ: a construit corpul nou de clădire aflat înspre Strada Unirii cu opt săli de clasă și  bibliotecă, dar și laboratoarele de fizică, biologie, chimie și informatică, situate în prelungirea sălii de sport. Activitatea de bază, cea de professor de matematică, i-a adus nenumărate satisfacții profesionale, prin rezultatele excepționale obținute de olimpicii pe care i-a pregătit, ducând astfel numele școlii cu cinste la fazele județene și naționale ale olimpiadelor de matematică.

Vestea tristă a fost anunțată de fiica sa, tot profesor de matematică la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“, Rodica Pera, pe pagina sa de socializare:„ Ieri, în zi de sărbătoare, sufletul meu a fost frânt și așa va rămâne multă vreme…idolul meu, TATA, ne-a părăsit, a plecat pe tărâmul pe care-l cunoștea deja, acela în care toți oamenii sunt buni și puri.“

Mesajele de condoleanțe curg fără oprire, în semn de prețuire pentru distinsul dascăl gorjean, unul dintre acestea fiind: „S-a mai stins o lumină în viața noastră. Un om si un dascăl exceptional!Dumnezeu să-l odihnească!“

În mașina mortuară, directorul Ion Pera a poposit joi, 15 octombrie, ora 15:30, în fața Școlii „Constantin Săvoiu“ preț de câteva minute pentru a-și lua rămas bun de la ȘCOALA PE CARE A CONDUS-O CU DEVOTAMENT. Foștii colegi l-au așteptat în fața porții larg deschise și l-au aplaudat pentru ultima dată. I-au mulțumit tăcuți și cu lacrimi în ochi pentru tot ce a făcut în cariera sa didactică, fiind cu adevărat un nume pentru învățământul din județul Gorj, și pentru Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“.

Trupul neînsuflețit a fost depus la o casă mortuară aflată peste drum de Cimitirul Municipal Târgu Jiu, urmând ca înhumarea să aibă loc, sâmbătă la ora 13:00.

Redacția Radio Omega transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!