17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Saloanele de înfrumusețare sunt închise. Afaceri afectate, personalul nu poate fi plătit

Începând de astăzi și saloanele de înfrumusețare își suspendă activitatea în urma deciziei Ministerului Afacerilor Interne. Prin ordonanță militară a fost dispusă suspendarea tuturor activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

În acest sens, mai multe centre de îngrijire personală și-au anunțat închiderea porților pe paginile de socializare. Femeile sunt cele mai afectate de această decizie, însă consideră o măsură bună pentru stoparea răspândirii coronavirusului, punând sănătatea pe primul plan.

Ștefania Haidău, reprezentanta unui astfel de centru de înfrumusețare, a declarat pentru Radio Omega că măsurile adoptate afectează întreg personalul salonului, întrucât domeniul de înfrumusețare presupune remunerarea muncii fizice. Astfel, în activitatea desfășurată, personalul nu poate fii plătit dacă muncește de acasă, costurile întreținerii afacerii neputând fi acoperite.

Programările au fost anulate ori amânate, însă clintele au înțeles situația dificilă care a impus luarea unor măsuri drastice.

Ștefania Haidău, reprezentant salon de înfumusețare

În saloanele de înfumusețare au fost luate măsuri de protecție încă de la începutul perioadei de criză epidemiologică, fiind amplasate dezinfectante pentru mâini, iar personalul a purtat măști de protecție și mănuși de unică folosință.

Nu este încă precizată perioada suspendării, astfel că se așteaptă noi instrucțiuni din partea organelor abilitate.