17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Scrisoare deschisă a minerilor, către politicieni

Federația Națională Mine Energie a trimis o scrisoare deschisă, către parlamentarii, prefectul de Gorj și președintele Consiliului Județean.

“Va solicitam in numele salariaților pe care ii reprezentam, sa faceți demersurile necesare in vederea susținerii unor măsuri de protecție socială, ce se impun in perioada premergătoare aprobării planului de restructurare și decarbonare, înaintat Comisiei Europene. Situația actuala in care se afla CE Oltenia SA, coroborat cu planul de decarbonare adoptat la nivelul Uniuni Europene și asumat de către România, ne pune in postura de a găsi impreuna cu dvs. ca oameni politici responsabili, soluții alternative pentru evitarea unui genocid social in rândul salariaților companiei și implicit la nivelul întregului județ, dar și pentru evitarea escaladării unor conflicte și proteste spontane”, scriu liderii sindicali, în scrisoarea deschisă.

Reprezentanții FNME solicită măsuri de protecție socială, pentru perioada următoare, în care CEO intră în restructurare. “Solicitam introducerea Complexului Energetic Oltenia SA, pe lista operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive, in conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici”, mai cer liderii FNME.