4 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Se redeschid școlile pentru elevii din ani terminali

Școlile se vor redeschide marți, 2 iunie, în condiții speciale pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a. Aceștia vor veni pentru ore de pregătire la disciplinele la care susțin probele scrise la examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat.

În județul Gorj  aproximativ patru mii de elevi sunt așteptați la programul de pregătire realizat în unitățile școlare în ultimele două săptămâni ale anului școlar în curs. Pentru ei școlile s-au pregătit cu dezinfectanți, termometre, marcaje de distanțare, clase cu doar zece bănci.

 Constantin Huică, președinte U.S.L.I. Gorj

Deși sindicatele au solicitat anularea examenelor naționale, Ministerul Educației a decis desfașurarea acestora în continuare, însă cu respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și răspândirea noului coronavirus.

De asemenea, a fost cerută testarea elevilor și a profesorilor cu două zile înainte de intrarea în clasă, însă acest lucru nu este posibil întrucât, banii au fost cheltuiți pentru asigurarea materilalelor necesare dezinfecției, după cum precizează președintele USLI Gorj, Constantin Huică.

Constantin Huică, președinte U.S.L.I. Gorj

Sindicatele ridică problema elevilor a căror temperatură depășește 37,3 grade celsius, aceștia trebuind să fie izolați de restul copiilor. Fiind considerați suspecți de infecție cu virusul Sars- Cov2, profesorii ar putea fi puși, de asemenea, în pericol predând la o clasă cu elevi cu stare febrilă.

Râmâne însă de văzut în ce fel se vor desfășura lecțiile la clasă începând cu săptămâna viitoare, pentru elevii  ce vor susține în perioada următoare atât Evaluarea Națională, cât și Bacalaureatul.