1 octombrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Senatorul Florin Cârciumaru, interesat de proiectele de infrastructură din Gorj blocate

Senatorul Florin Cârciumaru l-a interpelat pe Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode, cu privire la proiectele de infrastructură rutieră de pe raza județului Gorj care au suferit diferite piedici și blocaje.

„Astfel de probleme se regăsesc și în județul Gorj, pe mai multe tronsoane de drumuri naționale care traversează județul, traficul fiind îngreunat în anumite localități, circulația devenind aproape imposibilă în anumite perioade“, sesizează senatorul social-democrat.
Astfel, parlamentarul gorjean dă exemple concrete și anume că lucrările de realizare a parcării în zona Mănăstirii Lainici (Defileul Jiului) nu au mai avut loc, deși proiectul de modernizare a DN 66 Bumbești-Jiu- Petroșani este finalizat. Pe de altă parte, nu au fost demarate nici lucrările de reabilitare a podului peste râul Jiu din apropierea Mănăstirii Lainici. Amânarea începerii acestei lucrări afectează și mai mult desfășurarea traficului de mare tonaj pe acest sector de drum național, deoarece camioanele cu gabaritul mai mare de 30 de tone ocolesc Gorjul pentru a putea ajunge în județul Hunedoara din cauza restricțiilor de tonaj impuse.
Un alt drum național cu probleme, care tranzitează Gorjul, este DN 67 B Scoarța-Licurici- Târgu Logresti- Drăgășani (Vâlcea)- Pitești (Argeș).  Despre reabilitarea acestuia s-a discutat de mai mult timp, însă execuția nu a fost demarată nici până acum, mai arată senatorul Cârciumaru în interpelarea adresată ministrului Transporturilor.

Membrul cabinetului liberal mai este întrebat  și ce soluții are pentru reluarea lucrărilor pe șoseaua ocolitoare a municipiului Târgu Jiu și dacă au fost dispuse măsuri de conservare și protejare a lucrărilor deja efectuate.

Ministrului   Lucian Nicolae Bode i se cere de către Florin Cârciumaru să răspundă și la întrebarea dacă există buget pentru construirea drumului expres Târgu Jiu- Craiova și ce planuri are cu acest proiect.

În finalul interpelării, senatorul gorjean vrea să mai afle și dacă respectivul ministru „este mulțumit de  activitatea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Gorj, câte controale în trafic au fost efectuate, în acest an, pe drumurile naționale care trec prin Gorj, și câte amenzi au fost acordate.“

La toate aceste întrebări, senatorul de Gorj, Florin Cârciumaru,  a solicitat răspuns scris.

 

Copyright Protect ! :)