1 octombrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Și-a VIOLAT fiica MINORĂ mai multe luni la rând

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au fost sesizați acum două zile cu privire la faptul că, din cursul anului 2019 și până în luna ianuarie a.c., un bărbat, de 43 de ani, ar fi întreținut raporturi sexuale, prin constrângere, cu fiica sa, de 15 ani.

Este vorba de tatăl celor șapte copii din Văgiulești, care își duceau viața în condiții mizere, soția părăsindu-i.

În urma verificărilor efectuate de poliţiști, s-a stabilit faptul că, începând cu vara anului 2019 şi până la data de 23 ianuarie a.c., bărbatul ar fi întreţinut raporturi sexuale, în mod repetat, prin constrângere, cu fiica sa.

Minora a fost transportată la SML Gorj pentru investigaţii de specialitate, aceasta urmând a fi preluată de reprezentanţi ai DGASPC Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

Tatăl bănuit de săvârșirea infracțiunii de viol se află internat în Spitalul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc fapta și luarea măsurilor legale.

Celor 7 minori din comuna Văgiulești li s-a aplicat măsura de protecție socială – plasament în regim de urgență. DGASPC Gorj a transmis un comunicat de presă cu situația copiilor:

„Având în vedere situația celor 7 minori din comuna Văgiulești, facem următoarele precizări:

La data de 17.01.2020, DGASPC Gorj a solicitat instanței ca, pe cale de ordonanță președințială, să dispună instituirea plasamentului în regim de urgență pentru cei 7 minori. La aceeași dată, instanța s-a pronunțat în sensul respingerii solicitării instituției noastre.

Luni, 20.01.2020, ne-am adresat cu o nouă solicitare, de această dată pe dreptul comun, pentru ca celor 7 minori să le fie instituită măsura de protecție specială – plasament.
Sâmbătă, 25.01.2020, Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, s-a adresat instituției noastre sesizându-ne faptul că pe secție se află internat un minor, în vârstă de 6 ani, care nu este însoțit de părinți sau de un alt reprezentant legal, cunoscându-se faptul că tatăl acestuia este internat pe o altă secție din cadrul SJU Târgu-Jiu, fiind astfel în imposibilitatea de a-și exercita autoritatea părintească, cu atât mai mult cu cât situația medicală a minorului impunea transferul de urgență într-o clinică universitară“.

DGASPC Gorj a intervenit imediat, astfel că minorului i-a fost instituită măsura de protecție specială – plasament în regim de urgență, în aceeași dată acesta fiind transferat la o clinică universitară din Timișoara, unde este însoțit și de personal de specialitate din cadrul instituției.
În Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu se afla internată în urmă cu două zile și  minora, în vârstă de 15 ani, pe care tatăl ar fi violat-o de câteva luni. Și asupra acesteia s-a instituit măsura de protecție specială – plasament în regim de urgență.

La aceeași dată, tot Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, s-a adresat, din nou, DGASPC Gorj  cu privire la faptul că au mai fost internați 3 minori, cu vârste de: 3 ani, 5 ani și 8 ani, frați ai minorilor menționați anterior. Și aceștora li s-a aplicat plasamentul în regim de urgență.
Abia ieri, o echipă pluridisciplinară din cadrul DGASPC Gorj s-a deplasat la domiciliul copiilor, unde se aflau ceilalți doi în vârstă de 12 și 14 ani, fără supravegherea părinților.Și aceștia au beneficiat de plasament în regim de urgență.

Astfel, cei 7 minori, la momentul actual, au măsuri de protecție specială – plasament în regim de urgență, urmând ca în termenul legal, conform legislației în vigoare, DGASPC Gorj să se adreseze instanței de judecată pentru înlocuirea plasamentului în regim de urgență cu plasament la un centru rezidențial specializat pentru unul dintre minori, respectiv cu plasament la asistenți maternali profesioniști pentru ceilalți 6 minori.

 

 

 

Copyright Protect ! :)