24 noiembrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Studenta de la UCB, diagnosticată cu viroză și internată în secția „Boli infecțioase“

Direcția de Sănătate Publică Gorj face, prin intermediul unui comunicat de presă, următoarele precizări referitoare la cazul apărut  la Universitatea „Constantin Brancuși“ din Târgu Jiu:

„Studenta în cauză a sosit în țară în data de 22.02.2020, din Italia, dar nu din zonele afectate de coronavirus, declarate ca zone cu risc in aceasta tara.

Tanara prezenta simptomatologie specifica unei viroze, respectiv stare subfebrila, rinoree, fapt pentru care s-a prezentat la cabinetul medical din incinta universitatii.

Cadrele medicale au anuntat Directia de Sanatate Publica, datorita faptului ca tanara a calatorit in Italia.

Au fost luate masuri preventive de izolare a acesteia, prin internarea în sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Târgu Jiu.

Conform Metodologiilor emise de Institutul National de Sanatate Publica Romania, Caz suspect – reprezintă pacientul cu infectie respiratorie acută (debut brusc al cel putin unuia din urmatoarele simptome: tuse, febra, durere in gat), si in perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a  avut contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19, sau a avut istoric de calatorie in zone cu transmitere comunitara extinsa.

La nivelul unitatii de invatamant s-au luat masuri de dezinfectie, iar studenta va fi monitorizata de catre cadrele medicale din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Tg Jiu.

Rugam populatia sa se prezinte la medic daca prezinta simptome de boală, daca au sosit din  zonele de risc și sa inteleaga necesitatea autoizolarii si daca sunt prezente simptome de boala sa se adreseze specialistilor.“