17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Sumă infimă pentru introducerea de gaze naturale la Tismana

Actualul primar de la Tismana, Marian Slivilescu, va candida pentru un nou mandat din partea PSD în acest an numai dacă va putea începe investiții importante pentru comunitate. Una dintre acestea se referă la alimentarea cu gaze naturale a localității. Deocamdată este gata caietul de sarcini și tema de proiectare pentru introducerea conductei principale, afirmă edilul.

Primăria Tismana nu dispune de banii necesari în acest moment pentru alimentarea cu gaze. Au existat așteptări privind finanațarea investiției prin Fondul de Dezvoltare și Investiții sau prin includerea în P.N.D.L., dar, fie primul program a picat, fie nu s-au găsit bani nici pentru cel de-al doilea, iar alimenatrea cu gaze a localității Tismana a rămas doar un vis al primarului.

Primarul de la Tismana se bazează acum doar pe forțele proprii pentru demararea unor învestiții pe raza localității. Deși Tismana este oraș, cetățenii nu beneficiază de o facilitate modernă, respectiv de alimentarea cu gaze la poartă.

Numai pentru realizarea tronsonului de alimentare cu gaze naturale de la stația de predare până la Mănăstirea Tismana, care măsoară 10 km lungime, ar fi necesară suma de 2,2 milioane de lei, iar primăria dispune de doar 0,8 milioane lei, adică 8 miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă o sumă aproape infimă.