4 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

672450320

Supermarket amendat din Motru ca măsură antiCOVID-19, la fel și un transportator din Târgu Jiu. Nu aveau suficiente produse dezinfectante

Cadre medicale de specialitate din Serviciului de Control în Sănătate Publică Gorj au desfășurat ieri și astăzi acțiuni de verificare a măsurilor dispuse de autorități în domeniul sănătății publice, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, conform Hotărârii nr. 6 / 09.03.2020. Controalele au vizat unități comerciale, precum și firme de transport public, atât din municipiul Târgu Jiu, cât și din județ.

În timpul desfășurării acțiunii a fost aplicată o sancțiune contravențională, în cuantum de 5.000 de lei, unui supermarket din Motru, conform HGR 857/2011 (art. 16, lit. f) pentru cantități insuficiente de produse biocide (produse dezinfectante).

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 1.600 de lei, unui operator de transport public din Targu Jiu pentru neasigurarea, la nivelul unității, de cantități suficiente de biocide.

Ieri s-au efectuat acțiuni de verificare la domiciliu a persoanelor izolate, fiind verificate 12 adrese din Drăguțești, Rovinari și  Bîlteni, conform chestionarelor completate la intrarea în țară. S-a constatat respectarea regulilor de izolare la domiciliu.