15 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Sute de solicitări pentru analize trichineloscopice

Cabinetele medicilor veterinari sunt din ce în ce mai solicitate pentru analize trichineloscopice. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au precizat că în centrele veterinare de stat taxa este de 20 de lei pentru fiecare examen trichineloscopic.
Astfel de cabinete se află în Piața Centrală și Piața 9 Mai din Târgu Jiu. De asemenea, mai sunt cabinete de stat în piețele din Motru, Rovinari și Novaci. Nicolae Călescu, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, a declarat că la cabinetele private ale medicilor veterinari concesionari, prețurile per analiză încep de la 10 lei. În județul Gorj vor fi sacrificați de Crăciun peste 40.000 de porci. Vor fi efectuate 3.000 de analize.
Până acum, au fost realizate câteva sute de analize trichineloscopice. Nicolae Călescu, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, a declarat că analizele trichineloscopice ale cărnii de porc sunt necesare pentru a evita îmbolnăvirile.