17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Titularizare 2020: Cum rămâne cu inspecția la clasă? Răspunsul ISJ Gorj

Dată fiind situația generată de criza epidemiologică în care ne aflăm și care nu pare să se termine prea curând, există dileme mari și în ceea ce privește organizarea concursului de Titularizare 2020, care este învăluit în propuneri și discuții, fără să fie stabilit nimic concret.

Deocamdată nu se știe nici calendarul desfășurării concursului și nici modul în care va fi organizată inspecția la clasă. În contextul în care unitățile de învățământ sunt închise până la finalul anului școlar, viitoarele cadre didactice nu vor putea suține în mod clasic proba inspecției.

Inspectorul Școlar General al județului Gorj, Maria Cochină, prezintă propunerea ca pentru această probă să rămână valabilă ultima inspecție care s-a făcut la clasă.

Maria Cochină, Inspector Școlar General al ISJ Gorj

Însă cum rămâne cu cei care nu au mai predat și nici nu au mai susținut examenul de titularizare până acum? În acest sens inspectorul general a spus că se ia în calcul o inspecție făcută la clasă. Nu este clar la care inspecție se face referire, dat fiind faptul că debutanții nu au mai predat până acum la clasă, așadar, nu au avut nicio altă inspecție „pe care directorii trebuie să o facă pentru personalul încadrat”.

Maria Cochină, Inspector Școlar General al ISJ Gorj

„Se va găsi o soluție” este răspunsul pe care deocamdată în primesc doritorii de carieră în învățământ. Când se va găsi – încă nu se știe, dar suntem îndrumați să avem răbdare și să consultăm site-ul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.