4 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Transalpina în atenția autorităților centrale

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au efectuat vineri, 24 iulie, o vizită de lucru în județul Gorj.

După o întâlnire cu autoritățile locale din Novaci, aceștia s-au deplasat pe Transalpina, pentru a verifica stadiul lucrărilor și a drumului.

Guvernul a alocat suma de 16, 3 milioane de lei pentru 32 de km de covor asflaltic, montarea a 10.000 de ml parapete metalic și instalarea unor marcaje rutiere. Lucrările de pe Transalpina s-au oprit în 2014 ,la un stadiu de realizare de 87,5%, fiind și un proces în instanță.

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat la Novaci că: ”Transalpina este un drum extrem de important, este un drum nu numai cu valoare turistică, cel mai înalt drum, asigură şi legătura între Ardeal şi Oltenia şi este un drum pe care trebuie să-l aducem la parametrii tehnici la care este normal să fie. Sigur, mai sunt încă încurcături juridice, sper să le clarificăm cât mai curând”.

Finalizarea drumului de pe Transalpina este o prioritate pentru Guvernul României, iar în perioada următoare va exista și sursă de finanțare europeană.