17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Transport public modern la Târgu Jiu

45 de milioane de euro vor fi investiți în transportul public municipal. Banii provin din finanțare europeană și vor fi direcționați către 3 mari proiecte. Este vorba despre dotarea transportului în comun cu 20 de noi troleibuze, proiect licitat de Ministerul Dezvoltării, într-o primă etapă. Va urma apoi schimbarea în totalitate a bazei deținute de societatea  Transloc și achiziționarea a încă 15 noi trolee. Se are în vedere, totodată, și realizarea unui sistem InfoTrafic.

Prezent în emisiunea „Invitatul zilei” de la Radio Omega, primarul Romanescu a declarat cu optimism că în perioada următoare se vor pune în aplicare toate aceste investiții.

Proiectul InfoTrafic este mult așteptat de cetățenii municipiului, fiind vorba despre o investiție de 8 milioane de euro despre care s-a discutat în repetate rânduri la nivelul administrației publice locale. Sistemul este menit să crească fluiditatea rutieră și să transmită în timp real, prin intermediul camerelor de supraveghere, situația traficului din localitate. Totodată, sistemul va spori siguranța cetățenilor și va sincroniza semafoarele în funcție de nivelul de aglomerare a străzilor în anumite intervale orare .

În prezent, transportul public local și traficul din municipalitate reprezintă o problemă reală pentru cetățenii reședinței de județ și necesită de urgență investiții majore pe toate planurile.