15 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Tratament special pentru parlamentari. Senatorul depistat pozitiv COVID-19 dus la spital fără izoletă

Senatorul Vergil Chițac a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus în cursul zilei de astăzi, în acest sens fiind dus la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Acesta împreună cu soția și asistentul său au fost transportați cu o autospecială SMURD fără izoletă și chiar fără vreun echipament de protecție. Personalul medical a fost însă  echipat corespunzător.

Vergil Chițac a fost la o reuniune NATO la Bruxelles în perioada 17-19 februarie.

Deși exista suspiciunea că ar fi infectat cu COVID-19, parlamentarul a postat pe pagina sa de Socializare, joi, un mesaj în care recunoaște că s-a simțit răcit după ce s-a întors în țară, criticându-i pe cei care l-ar fi bănuit că ar avea virusul:

„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent.”

Premierul interimar Ludovic Orban a anunţat că atât el, cât şi toţi membrii Biroului Politic Naţional se vor izola la domiciliu, în condiţiile în care au intrat în contact cu Chiţac.