3 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Trei angajatori amendați de ITM Gorj

Trei angajatori, doi din municipiul Târgu-Jiu și unul din municipiul Motru, au fost sancționați, săptămâna trecută, cu amenzi în valoare de 40.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Unul dintre angajatori, cu domeniu de activitate comercializarea hainelor second-hand, a fost amendat cu 20.000 de lei pentru folosirea în activitate a unei persoane care avea contractul individual de muncă suspendat, ceilalți cu câte 10.000 de lei pentru depășirea programului de lucru stabilit în contractul individual de muncă cu timp parțial, pentru doi dintre salariați. Controlul efectuat în municipiul Motru a avut loc pe timp de noapte.

În perioada 6 -12 iulie, inspectorii de muncă au efectuat 52 de controale, fiind aplicate, pentru deficiențele constatate, amenzi în valoare totală de 94.000 de lei și dispuse 138 măsuri de remediere a acestora.

”Sâmbătâ, 11 iulie, cu ocazia zilei Inspecției Muncii, inspectorii de muncă au desfășurat activități de prevenție, participând la o acțiune de informare cu privire la cele mai importante prevederi ale legislației muncii. Au fost împărțite pliante la 37 de angajatori din municipiul Târgu-Jiu, aceștia putând, de asemenea, obține informații despre eventualele nelămuriri legislative direct de la reprezentanții instituției”, a precizat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.