4 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Turiștii, așteptați din nou la Rânca

Salvamontiștii le dau o veste bună iubitorilor sporturilor de iarnă, în ceea ce privește stațiunea montană Rânca. Se poate schia în continuare, cel puțin pe pârtia din centrul stațiunii turistice. Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public al Salvamont Gorj a anunțat că administratorul celei mai cunoscute pârtii din Rânca a folosit în permanență tunurile de zăpadă. Astfel, este în continuare pe pârtie un strat bun de zăpadă și se poate schia. Mai sunt și în alte zone ale stațiunii porțiuni cu zăpadă, unde poate fi practicat săniușul.

Chiar dacă în momentul de față zona turistică se prezintă bine pentru practicarea sporturilor de iarnă, nu a mai nins deloc în ultima perioadă. Salvamontiștii avertizează că, în aceste condiții, zăpada înghețată poate favoriza apariția accidentelor la schi sau snowboarding.

Vox Sabin Cornoiu, director Salvamont Gorj 

Peste 50 de intervenții au avut loc în zona Rânca de la începutul anului și până în prezent. Salvamontiștii au acordat primul ajutor persoanelor rănite și le-au transportat la ambulanțe.