20 octombrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Un deces și 33 de cazuri noi COVID

Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat 33 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID -19 în județ, testele fiind efectuate în cadrul laboratoarelor de stat, din Gorj și din țară.

 De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a mai fost înregistrat încă un deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 74 ani care avea și alte afecțiuni medicale: insuficiență cardiacă, diabet zaharat tip II, sechele AVC (accident vascular cerebral) și obezitate.

În data de 29 iulie 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj arată că:

  • nu mai există persoane în carantină instituționalizată;
  • 455 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată (procedură reglementată de Legea nr.136/2020);
  • 744 persoane confirmate cu COVID-19 (până în momentul de față), din care: 383 persoane sunt vindecate și externate, iar 25 persoane au decedat.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 6536 teste, din care 124 sunt în așteptare.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.       

Se solicită cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile.