7 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Un Paște pe care îl vom ține minte cu toții: Sfânta Lumină va fi împărțită de voluntari și echipaje MAI

Noile reglementări privitoare la Sfintele Sărbători Pascale prevăd împărțirea Sfintei Lumini de la Ierusalim începând cu sâmbătă seara, ora 20:00, de către voluntari ai fiecărei parohii și echipaje de ordine publică, respectându-se distanța corespunzătoare și evitarea aglomerației.
Primăria Municipiului Târgu Jiu a anunțat detaliile privitoare la acțiune pe pagina de socializare:

Conform noilor reglementări referitoare la Sărbătorile Pascale, sfintele Paști se vor distribui vineri și sâmbătă (17-18 aprilie) în intervalul orar 07:00 – 17:00, în locuri special amenajate în curtea fiecărei biserici.

Credincioșii vor trebui să completeze declarația pe propria răspundere în care vor face precizarea „pentru ridicarea sfintelor Paști de la biserică” și vor trece numele lăcașului de cult din zona rezidențială.

De asemenea, se vor respecta măsurile de protecție sanitară: fiecare persoană va purta mască, mănuși și va respecta distanța de 2 metri față de celelalte persoane.

Distribuirea Sfintei Lumini de la Ierusalim se va face de voluntarii parohiilor și de echipajele de ordine publică și patrulele sub coordonarea MAI, începând cu ora 20.00.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, respectând distanțarea socială, să fie evitată aglomerația și formarea grupurilor mai mari de 3 persoane .