1 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Un supermarket și două fast-food-uri amendate de inspectorii DSVSA. Valoarea amenzilor se ridică la 31 000 de lei

Inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au efectuat săptămâna trecută mai multe controale la agenții comerciali din județ. Aceștia au găsit mari nereguli în Berlești, Motru și Târgu Jiu.

Două fast-food-uri au fost amendate cu câte 10 000  de lei fiecare pentru condițiile necorespunzătoare de întreținere și igienă în care se aflau atât spațiile în care își desfășurau activitatea, cât și echipamentele, ustensilele și aparatura frigorifică  folosită. De asemenea, acestea nu asigurau separarea activităţilor pentru evitarea contaminării încrucişate.

Mai mult, unul dintre dintre cele două unități sancționate, desfășura activităţi specifice unui restaurant (prepararea şi servirea ciorbelor direct către consumatorul final), deși era restricţionată de la această activitate prin documentul de înregistrare eliberat de D.S.V.S.A. Gorj.

Tot 10 000 de lei aprimit amendă și un supermarket din Gorj pentru dispunerea nesectorizată a produselor de origine animală (lactate, mezeluri) pe rafturile vitrinei frigorifice din zona de expunere.

O altă amendă în valoare de 1.200 lei a fost aplicată unui magazin alimentar, pentru comercializarea produselor alimentare direct către consumatorul final într-un spaţiu neînregistrat sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.