4 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Vânzările la mărțișoare sunt tot mai mici. Ce preferă târgujienii

Anul acesta 1 martie va fi într-o zi nelucrătoare, așadar vânzările la mărțișoare s-au diminuat semnificativ. Comercianții se plâng că oamenii nu mai cumpără obiecte de calitate și se orientează după cel mai mic preț. Acesția spun că mărțișorul și-a pierdut simbolistica și a devenit dintr-o mărturie a prieteniei și a respectului, o obligație de care trebuie să se achite an de an. Unii dintre ei și-au extins vânzările spre diaspora, având comenzi din țări precum Franța, Italia sau Elevția.

Deși unii vânzători s-au adaptat dorințelor unilor oameni de a dărui cel mai frumos mărțișor și au diversificat marfa, vânzările sunt tot slabe. În piața de mărțișoare amenajată în centrul pietonal al muncipiului, târgujienii pot găsi de la aranjamente florale și bijuterii, la clasicele potcoave și coșari, ori cutii cu trandafiri parfumați din săpun, în funcție de buzunarul fiecăruia.

Doamnele s-au orientat către bijuterii, fie că sunt din argint ori sticlă de murano, și au cumpărat daruri pentru toți cei dragi, în timp ce domnii au ieși la cumpărături pentru colege, în speranța că tradiția va putea fi continuată.

Unii agenți economici s-au plâns inclusiv de condițiile în care trebuie să îți expună marfa spre vânzare. Aceștia spun că precipitațiile le afectează produsele și deși încearcă să improvizeze copertine care să îi protejeze, sunt împiedicați de poliția locală.

Anul acesta numărul cererilor pentru un spațiu la Târgul de Mărțișoare a fost mai mare decât în trecut, însă primăria a suplimentat corturile în funcție de nevoile comercianților.