21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Veste bună pentru elevii anilor terminali: vor beneficia de festivitatea de absolvire! În ce condiții se va desfășura

Veste bună pentru elevii claselor terminale: primarul municipiului Târgu Jiu a anunțat astăzi că aceștia vor beneficia de festivitatea de absolvire, organizată în perioada 8-21 iunie la stadionul municipal, cu respectarea distanței sociale.

Edilul târgujian, Marcel Romanescu, s-a întâlnit astăzi cu o parte dintre cadrele didactice și reprezentanții elevilor din municipiu și a luat decizia ca absolvenții să beneficieze de un eveniment special dedicat lor, împărțit în mai multe zile, în funcție de numărul de elevi al fiecărei unități de învățământ.
Săptămâna viitoare manifestarea va începe cu elevii claselor a VIIIa din municipiul Târgu Jiu și va continua cu clasele de liceu, peste două săptămâni. La stabilirea datelor, s-a ținut cont și de perioada în care elevii intră în examenele de finalizare a studiilor. În fiecare zi  vor participa maxim 500 de persoane: aproximativ 250 de elevi și invitații lor.

Marcel Romanescu, Primar Târgu Jiu

Evenimentul organizat anul acesta nu va avea nimic în comun cu manifestările din anii anteriori, când elevii care împlineau 18 ani erau sărbătoriți și organizau un flash-mob în Piața Prefecturii. De această dată, elevii din fiecare clasă, împreună cu dirigintele și profesorii, vor fi prezenți pe stadion, se va face o prezență după catalog și vor fi înmânate diplome de către unitățile de învățământ. Programul se va desfășura în decursul  a 3-4 ore.

Decizia a fost luată în urma numeroaselor apeluri primite de la elevi, părinți și profesori. Liceele cu un număr mare de elevi vor beneficia de un eveniment dedicat doar lor, în timp ce liceele mai mici vor fi grupate în aceeași zi.

Marcel Romanescu, Primar Târgu Jiu

În perioada imediat următoare se va lua legătura cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, ai unităților de învățământ și cei ai elevilor și se vor pune la punct toate detaliile, astfel încât să nu existe probleme și să fie respectate toate reglementările în vigoare.