17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Vremea rea a afectat cultura de răsaduri a piețarilor

În această perioadă, gospodarii vizitează piețele pentru a căuta răsaduri cu care să își completeze grădina. Piețele din municipiul Târgu Jiu s-au umplut cu o gamă variată de răsaduri de legume, cu prețuri variate,în funcție de nevoile fiecăruia.

          Chiar dacă vremea nu a fost atât de propice înființării culturilor de legume, comercianții au ieșit cu o ofertă destul de bogată de răsaduri de roșii, ardei, castraveți și vinete. Prețurile sunt acceptabile, așadar cumpărătorii nu au întârziat să apară.

          

          Avertizările meteorologice de vreme rea și grindina căzută în unele zone ale județului Gorj au afectat culturile comercianților care nu au cultivat răsadurile în solarii. Astfel, unii piețari se plâng că ploaia le-a stricat mare  parte din plantație și nici vânzările nu sunt prea bune, întrucât cantitatea de apă căzută în ultimele zile a îngreunat practicarea agriculturii în gospodăriile cumpărătorilor.

         Vremea instabilă se va menține în continuare și săptămâna aceasta, după cum informează Administrația Națională de Meteorologie. Oamenii se pot bucura de vreme prielnică pentru începerea grădinăritului abia începând cu luna iunie, când soarele își va face apariția și temperaturile se vor apropia de normalul pentru această perioadă calendaristică.