17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Zeci de intervenții ale Salvamont, în Stațiunea Rânca

Zile pline de activitate pentru salvamontiștii gorjeni. În ultimele zile au fost solicitați să intervină la nu mai puțin de 27 de evenimente în Rânca și nu numai. 11 intervenții au avut loc doar sâmbătă, peste jumătate dintre cazuri fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD, iar 6 transportate la spital cu ambulanțele Salvamont Gorj. Restul persoanelor accidentate la schi au fost îndrumate către unitățile medicale pentru control suplimentar cu mașinile aparținătorilor.

Salvamontiştii gorjeni au intervenit și pentru recuperarea unui autovehicul ieşit în afara carosabilului şi rămas înzăpezit în partea de nord a staţiunii Rânca. Cele trei persoane din maşină, între care şi un copil, nu au avut probleme medicale şi au fost adăpostite într-o cabană până când salvamontiştii impreuna cu un echipaj al serviciului de deszăpezire de la Drumurile Naţionale au reuşit să recupereze şi maşina, au transmis salvamontiştii gorjeni.

Stațiunea Rânca a fost și anul acesta aglomerată de Crăciun, mai ales că în zonă a și nins, iar iubitorii sporturilor de iarnă au putut schia.