21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Ziua copilului diferită. Evenimentele dedicate celor mici nu au mai avut loc

Mult așteptatul sezon estival începe cu o zi importantă pentru copiii de pretutindeni, și anume ziua internațională a copilului. De ziua lor, copiii petrec mai mult timp alături de părinții lor, mai ales că începând cu anul 2017, 1 iunie este zi nelucrătoare, stabilită prin Codul Muncii.

Până  acum copiii erau sărbătoriți printr-o serie de evenimente special organizate pentru ei, cu activități recreative, jocuri și petreceri în aer liber. Situația de criză provocată de pandemia Covid-19 a anulat însă  toate aceste manifestări, părinții încercând să îi anime pe copii cu plimbări prin parc ori jocuri în familie.

Deși anul acesta românii au beneficiat de un weekend prelungit în condițiile în care 1 iunie este o zi de luni, restricțiile impuse de starea de alertă i-au împiedicat pe români să iasă din localitate la sfârșitul săptămânii precedente, însă începând de astăzi plajele și terasele sunt deschise, iar oamenii se pot relaxa în sfârșit, dar cu respectarea distanțării sociale și a igienei corespunzătoare.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia zilei copilului, mulțumindu-le acestora pentru efortul făcut în perioada pandemiei și le-a urat succes celor ce urmează să susțină examenele de evaluare națională și bacalaureat.

„Vă mulțumesc pentru că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi, pe părinți și mai ales pe bunici care sunt cei mai vulnerabili în fața bolii.

Celor care veți susține în curând examenele de evaluare națională și bacalaureat, vă doresc mult succes.

Anul acesta condițiile în care se vor desfășura examenele sunt diferite, dar sunt convins că vă veți descurca foarte bine.

Am încredere că aceste încercări vă vor face mai puternici și că nu veți lăsa nimic să stea în calea ambițiilor voastre.”

Începând de mâine, elevii claselor terminale vor începe pregătirile pentru susținerea examenelor naționale, cu respectarea măsurilor de distanțare socială, vor purta măși și li se va măsura temperatura la intrarea în clasă.