17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Târgu Jiu

Ziua nașterii marelui poet Mihai Eminescu a fost marcată astăzi la Centul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj prin lansarea a două cărți, respectiv a două reviste, ”Portal Măiastra” și ”Revista Jiului de Sus”. Evenimentul a continuat cu un recital poetic susținut de actorii Teatrului Dramatic Elvira Godeanu.  A urmat apoi un concert de romanțe pe versurile lui Mihai Eminescu, interpretate de elevi ai municipiului Tg-Jiu și de soliști ai Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului,  încheiat cu un  recital al grupului vocal al Ansamblului ”Cheile Oltețului”.

În cadrul manifestării a avut loc înmânarea Diplomelor de excelență  unor personalități culturale și unor instituții publice, printre acestea numărându-se Primăria Polovragi, dar și viceprimarul Adrian Tudor și prefectul Ion Cristinel Rujan.

Poetul Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850 la Botoșani și a decedat la 15 iunie 1889, astăzi împlinindu-se 170 de ani de la nașterea acestuia.  Ziua Culturii Naționale se sărbătorește în fiecare an pe data de 15 ianuarie, începând cu anul 2011.