28 februarie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Ziua Revoluției Române, marcată în Piața Prefecturii

Ziua Revoluției Române, 22 Decembrie 1989, va fi marcată duminică în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Autoritățile locale și județene vor organiza o manifestare dedicată împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989. Vor participa președintele Consiliului Județean Gorj, primarul din Târgu Jiu și prefectul județului, reprezentant al Guvernului în teritoriu.

În organizarea evenimentului este implicată Asociația pentru cinstirea eroilor și răniților din decembrie 1989 și Fundația Revoluției Române din 1989.

Vor fi comemorați gorjenii care au căzut la datorie în decembrie 1989. Programul manifestărilor din 22 decembrie cuprinde o ședință omagială a Consiliului Județean Gorj. Aceasta va avea loc de la ora 10,00, la Sala Maură a Prefecturii Gorj. Vor rosi alocuțiuni reprezentanții asociațiilor de revoluționari și autoritățile locale și județene.

De la ora 11,00, în Piața Prefecturii va avea loc un Ceremonial civil militar și religios. Va fi intonat Imnul Național și va fi oficiată o slujbă de pomenire. Ulterior vor fi depuse coroane de flori la placa comemorativă din Piața Prefecturii și la monumentele eroilor și va avea loc defilarea Gărzii de Onoare.