17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Zonă de agrement amenajată pe 11,7 hectare în cartierul Narciselor

Edilii din Târgu Jiu au demarat o investiție importantă în partea de nord a municipiului. Este vorba de amenajarea unei zone de agrement în cartierul Narciselor. Suparafața vizată este una uriașă, de 11,7 hectare. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Terenul a fost preluat de la Ministeruul Apărării Naționale. Pe 10,7 hectare vor fi amenajate spații verzi, locuri de joacă, zone de recreere și închiriere biciclete. Vor exista și alei pietonale pe o suprafață de un hectar, potrivit edilului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Vox 1 Marcel Romanescu, primar Târgu-Jiu

Investiția depășește 12 milioane de lei, respectiv peste 3 milioane de euro. Cea mai mare parte din bani este asigurată de Uniunea Europeană. Lucrările vor dura 3 ani și vor fi finalizate în 2022. Va fi amenjat un amfiteatru în aer liber. Vor exista, de asemenea, mobilier urban, sistem de irigații, grupuri sanitare, precum și un muzeu în aer liber unde vor fi amplasate operele realizate în cadrul Simpozionului international Atelierele Brâncuși, în ultimii ani.

Vox 2 Marcel Romanescu

De asemenea, proiectul încheiat cu  Agenția Fondului pentru Mediu prevede și înființarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice.